Jubileumvoorstelling 'Buren'

Voor ons 95 jarige jubileum heeft onze samenwerkingspartner Theater Babel Rotterdam de speciale jubileumvoorstelling 'Buren' gemaakt. Het doel van de voorstelling is om het gesprek te faciliteren tussen cliënten van Pameijer en inwoners van Rotterdam over wat het betekent om ergens te wonen en samen te leven.

Openhartige ontmoeting

De spelers van Babel laten in de jubileumvoorstelling zien hoe zij wonen, hoe ze willen wonen en hoe het contact met buren is. 'Buren' is een openhartige ontmoeting en een uitnodiging voor het publiek van voorbijgangers om ook hun woon-dromen te delen. Eén van de acteurs is Ali. Ali ziet slechts vijf procent en woont bij zijn ouders. Ali: “Eigenlijk wil ik graag zelfstandig wonen. Maar dat lijkt me ook heel eng. Heb ik dan wel genoeg geld? En wat moet ik doen als het eten op is?” Ali is steeds op zoek naar een goede balans tussen zelfstandigheid en veiligheid. 

BABEL-buren-campagne-DEF2022-lowress.jpg

Inclusieve samenleving

Pameijer streeft al 95 jaar naar een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking zoveel mogelijk zelfstandig leven. Het jubileum wordt dan ook vooral samen gevierd: met cliënten, collega’s, de buurt en samenwerkingspartners. Arend Vreugdenhil, bestuurder bij Pameijer: “We vieren dit jaar dat we ons al 95 jaar inzetten voor kwetsbare mensen. Dat we al 95 jaar met elkaar geloven dat mensen iedere dag een stapje verder kunnen komen. We kijken dit jaar terug en vooruit. Met trots wat we bereikt hebben. En ambitieus om nog meer samen in beweging te zetten.”.

Data en locaties

Voorstelling ‘Buren’ speelt doorlopend en wordt meerdere keren achter elkaar gespeeld. Iedereen is van harte uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

  • Dinsdag 19 april tussen 13.00 en 14.30 uur : Eendrachtsplein
  • Donderdag 21 april 13.00 en 14.30 uur : Stationsplein
  • Vrijdag 22 april 13.00 en 14.30 uur : Grotekerkplein
  • Dinsdag 29 april 10.00 en 12.00 uur : Binnenrotte
  • Vrijdag 13 mei 10.00 en 12.00 uur: Park 1943
  • Vrijdag 27 mei 10.00 en 12.00 uur: Prins Alexanderplein