De meeste mensen zijn andere mensen: de Herstelbus

Op verschillende weekmarkten in het werkgebied van Pameijer staat de ‘Herstelbus. De Herstelbus is een opvallende gele schoolbus en vrij toegankelijk. Onder het motto De meeste mensen zijn andere mensen zien voorbijgangers daar een foto van een persoon. Iemand van Pameijer stelt hen vragen daarover: wat zou dit voor iemand zijn, zou deze persoon psychische problemen kunnen hebben.

Een steekje los 

Medewerkers en ervaringsdeskundige dagen je uit door vragen te stellen aan de hand van verschillende foto's. Wat is dit voor iemand? Heeft deze persoon een beperking? Waarom denk je dat? Ook spelen we het spel ‘Een steekje los’. Dit is een bordspel om samen in gesprek te gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Uiteraard houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. 

Al 95 jaar ondersteuning  

De Herstelbus is één van de acties waarmee Pameijer stilstaat bij haar 95-jarige bestaan. We vieren dat we er al 95 jaar mogen zijn voor mensen met een beperking. We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien. Altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat drijft ons elke dag. Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.   

We hopen je hier te ontmoeten!